Mechanikai rendszerek

Az autó mechanikai rendszereinek tekintjük például a kipufogót, a lengéscsillapítót, a kuplungot. Egy sérült vagy elhasználódott kipufogó nemcsak akusztikailag jelent nagyobb terhelést az autóban utazókra és a környezetre, hanem üzemanyagfogyasztás növekedést és hosszú távon motorkárosodást is okoz. A Bosch Car Service Óbudában lehetőség van a törött, korrodált kipufogó elemek hegesztésére, pótlására, új kipufogó elemek beépítésére, katalizátorok, flexibilis csövek cseréjére vagy sportkipufogó dobok felszerelésére. Fontos tudnia, hogy a rövid utak jobban igénybe veszik a kipufogót, mert lecsapódó savas kondenzvíz keletkezik. Hosszabb út során viszont a kipufogó rendszer átmelegszik, a kondenzvíz elpárolog így a rendszer valós élettartama a tervezetthez igazodik. Egy rendszeresen átvizsgált kipufogórendszernél előre jelezhető és megelőzhető egy rövid időn belül jelentkező újabb probléma.

A lengéscsillapítók a rugózás lengéseit csillapítva a gépjármű kerekeit az úton tartják. A gépkocsi menetstabilitása a lökésszerûen fellépõ nagy rugólengések, esetleg felütések megakadályozása mellett lehetséges csak. Ha azt tapasztalja, hogy a gépkocsi úthibákon vagy fékezésnél pattog, elemelkedik az útról, kanyarban indokolatlanul sodródik, a fékút meghosszabbodik vagy a kifejtett vonóerõ csökken, biztos, hogy a lengéscsillapító cseréje esedékes. A lengéscsillapítókat mindig csak párban és tipusazonosan szabad cserélni. A Bosch Car Service Óbuda műhelyének szakemberei örömmel szervizelik vagy javítják meg vagy cserélik a futómű egyéb alkatrészeit is.

Időpontfoglalás

Néhány perc alatt időpontot foglalhat a Bosch szervizszakembereinél.

A Bosch Car Service Óbuda óvintézkedései:

Az egészségügyi veszélyhelyzet alatt ingyenes hozom-viszem szolgáltatást, érintkezésmentes szervizelést és díjtalan ózonos autó fertőtlenítést biztosítunk.

Az ózonos autó fertőtlenítés 99,2%-ban elpusztítja a vírusokat és baktériumokat, fertőtlenítő hatású, ugyanakkor vegyszermentes eljárás. Fertőtleníti és szagtalanítja a gépjármű teljes utasterét, valamint klíma- és szellőző rendszerét. Az ózonos eljárás kitisztítja a szellőzőrendszerben lerakódott baktériumokat, vírusokat.

Az ózon generátorral végzett autóklíma fertőtlenítés után 30 perccel az ózon levegővé alakul. Nem rongálja az autó elektromos rendszerét és sem szöveten, sem bőrhuzaton nem hagy nyomot. 

Egyeztessen kollégánkkal: +36 30 415 16 52