Motor

Olaj- és olajszűrő csere

Sok autótulajdonos annyit biztosan tud már, hogy az ő motorjába 10W-40-es vagy 5W-30-as szintetikus vagy épp félszintetikus olaj szükséges. Ez azonban még meglehetősen kevés információ a helyes döntéshez. A Bosch Car Service műhelyében gyári katalógusokból precízen kiderül, hogy az Ön autójához milyen olaj és milyen szűrő a megfelelő választás. Az API, ACEA, ILSAC, vagy saját, gyártói minősítés a futásteljesítmény figyelembevételével együttesen adják a helyes alkalmazást.

Egy hétköznapi használatú autóban hagyományos viszonyok között (pl. nem taxi) 15000 KM-enként szükséges olajat és szűrőt cserélni. Igaz, a gyártók némelyike akár 30000 KM-es intervallumot is meghatároz, azonban ez csak nagymértékű műszaki kockázat mellett lehetséges. Ha bizonytalan, hogy az Ön autójában milyen időközönként vagy megtett KM után kell olajat cserélni, látogasson el hozzánk!

A márkafüggetlen Bosch Car Service Óbudában kizárólag eredeti, hivatalos beszállítóktól vásárolt kiváló minőségű olajokkal és szűrőkkel találkozhat, melyek gyors cseréjét előzetes bejelentkezés után, helyben megvárhatja.

Hengerfej felújítás

A szerviz kifejezetten nagy tapasztalattal és felkészültséggel vállal hengerfej felúítást benzines és dízel motorokon egyaránt. A mai motorok egyik gyenge pontja a hengerfej, ugyanis az égési nyomás növekedésével együtt nem növekedett kellő mértékben tartósságuk, illetve a hűtőrendszerük hatékonysága. Mindezzel egyidőben pedig a hengerfej egyre összetettebb alkatrésszé válik, különösen a változtatható szelepvezérlések és a lekapcsolható hengerek alkalmazása miatt. A korszerű motoroknál egyre gyakrabban használnak alumínium hengerfejet, amik érzékenyebbek a hőterhelésre és kisebb szilárdságúak. A magas hőterhelés miatt a hengerfej eldeformálódhat és a hengerfej tömítés átég. Ebben az esetben víz kerül az égéstérbe és fordítva: olaj a hűtőrendszerbe, melyet indikátor folyadékkal a Bosch Car Service ki tud mutatni. Kritikus hiba esetén akár repedések is keletkezhetnek a hengerfejben, melyet nyomáspróbával lehet igazolni. A felújítás során külön figyelmet kell fordítani a szelepek és vezérlésük épségére, ugyanis sérült szeleptányérok vagy szelepszár szimmering sérülés esetén nem tud felépülni a motorban a sűrítési végnyomás. Súlyos esetben a sérült szelepről levált darab akár tönkre is teheti a henger falát. A hengerfej felújításakor a szelepszár-szimmeringek minden körülmények között kicserélésre kerülnek.

Felújítás alkalmával a hengerfej síkköszörülésen esik át, majd összeállításnál a motor új szimmeringeket, új tömítéseket kap.

A szervizben egy motor megbontása alkalmával a segédberendezések és kábelek is átvizsgálásra és ha szükséges felújításra vagy kicserélésre kerülnek. A generátor, a klímakompresszor, a turbó vagy a vízpumpa cseréje könnyebben megvalósítható ebben az állapotban és mindenképp felhívjuk rá ügyfeleink figyelmét. Ugynígy érdemes megfontolni egy felújított motor esetében az új gyertyák, vezérműszíj és görgők cseréjét, melyet természetesen -ha elérhető- Bosch alkatrészkészletből nyújtjuk.

Motordiagnosztika

A technológia fejlődésével az autók egyre több IT tartalommal rendelkeznek, és így egyre újabb kihívást jelentenek a szervizek számára. Napjainkban a korszerű motorvezérlő rendszerek sok esetben felismerik ha például az üzemanyag-befecskendezési folyamatban vagy szelepvezérlésben meghibásodás történik és a motor védelme érdekében figyelmeztető kódok generálása mellett korlátozzák az optimális motorteljesítményt.A Bosch jármű diagnosztika olyan módszer, amely a hibásnak vélt alkatrész cseréje helyett azt megelőzően műszeres méréseket végez. A hibakódok megismerését követően a találgatások helyett csak a ténylegesen szükséges alkatrész cseréjére vagy javítására lehet fókuszálni.
Jelentkezzen be Bosch motordiagnosztikára!

Időpontfoglalás

Jelentkezzen be Bosch motordiagnosztikára!

A Bosch Car Service Óbuda óvintézkedései:

Az egészségügyi veszélyhelyzet alatt ingyenes hozom-viszem szolgáltatást, érintkezésmentes szervizelést és díjtalan ózonos autó fertőtlenítést biztosítunk.

Az ózonos autó fertőtlenítés 99,2%-ban elpusztítja a vírusokat és baktériumokat, fertőtlenítő hatású, ugyanakkor vegyszermentes eljárás. Fertőtleníti és szagtalanítja a gépjármű teljes utasterét, valamint klíma- és szellőző rendszerét. Az ózonos eljárás kitisztítja a szellőzőrendszerben lerakódott baktériumokat, vírusokat.

Az ózon generátorral végzett autóklíma fertőtlenítés után 30 perccel az ózon levegővé alakul. Nem rongálja az autó elektromos rendszerét és sem szöveten, sem bőrhuzaton nem hagy nyomot. 

Egyeztessen kollégánkkal: +36 30 415 16 52